Тестуємо Muscle MX з Ганною Капущак.

Сьогодні на наші запитання відповідає спортсменка, тренер, активна і позитивна Анна Капущак.

Питання: Анна, дякуємо, що Ви взяли участь у масштабному тестуванні нової в Україні спортивної косметики   на основі CBD від американського бренду MUSCLE MX. Ми дуже цікавимося думкою професіоналів і намагаємося відкрити для українських спортсменів світ, в якому біль від тренувань можна мінімізувати, або зовсім прибрати. Скажіть,  в цілому Вам сподобалася продукція MUSCLE MX, бальзами Activate і Recovery і лосьйон Restore? Які у вас відчуття від їх застосування, плюси, мінуси і переваги в порівнянні з іншими засобами цього напрямку?

Відповідь: Дякую компанії GRANDTOURISM за можливість спробувати нові продукти інноваційні та цікаві з точки зору спортсменки. Відразу скажу, що бальзами дуже сподобалися, тому вже замовила собі добавку і чекаю, коли приїдуть великі упаковки з товаром. Особливо вразило дія бальзаму Recovery, який застосовується після тренувань. Полегшення в втомлених м'язах відчувається відразу після нанесення. Можливо спочатку діє ефект від ментолово-м'ятних охолоджуючих олій, а потім до них приєднуються інші інгредієнти. Вранці наступного дня відчуваються відпочилі м'язи і відсутні сильні больові відчуття, як було раніше. Купивши бальзам, спеціально спостерігала протягом місяця за рівнем м'язових болів після силових тренувань. Коли не використала Recovery, то в щоденнику оцінки м'язових болів були цифри 8-9, з бальзамом їх рівень знижувався до 4-5. Звичайно, це суб'єктивна шкала, але, головне, що воно працює. Щодо лосьйону Restore, поки ще не зрозуміла. Напевно, я звикла до більш явної  зігріваючої дії мазей. Упаковку mini використовувала лише два тижні. Можливо для отримання ефекту від тестування потрібно більше часу.

Питання: Ви раніше займалися триатлоном, а зараз на першому місці у Вас велосипедний спорт. Що спонукало Вас,  і що отримали від таких змін?

Відповідь: Активно займалася триатлоном я всього два сезони поспіль і зрозуміла, що це не зовсім мій вид спорту. Так, він гармонійно розвиває тіло, захоплює різноманітністю видів, але в змаганнях з триатлону мені не вистачало динаміки. Драйв, камені, коріння, бруд з-під коліс і контактна боротьба в маунтинбайке або тактичні ігри і командні побудови на шосе - набагато цікавіше боротьби з самим собою на довгих дистанціях триатлону.

Питання: Якщо говорити про бальзами MUSCLE MX, чи є різниця в їх використанні для велоспорту та інших видів спорту? В чому особливості використання бальзамів для тренувань і змагань саме спортсменів велосипедистів?

Відповідь: Не думаю, що є якась різниця. Спорт є спорт. І напружені тренування присутні скрізь.

Питання: Анна, наскільки ми знаємо, Ви ще займаєтеся спортивним масажем. І зараз спробували використовувати наші бальзами для масажу тіла. Розкажіть, як Вам прийшла думка спробувати його для масажу, який ефект ви отримали і чи задоволені Ви їм? Ваші рекомендації - чи варто застосовувати засоби MUSCLE MX в масажних цілях?

Відповідь: Спочатку я попросила свою масажистку спробувати бальзам Recovery на мені. Перевірити  свої відчуття. Для цього найболючіші місця змастили бальзамом і зверху нанесли звичайне масло для масажу. Мені сподобався ефект. Тепер іноді роблю так само своїм клієнтам, і після масажу даю з собою Recovery, щоб удома помазали пару днів, посиливши ефект від масажу. Відгуки добрі.

Питання: Багато людей в нашій країні не знайомі ще з СBD інгредієнтом і косметикою на його основі. Все невідоме лякає і викликає багато запитань, а іноді і повне відторгнення. Хоча цей компонент добре відомий в Європі та Америці. І одне з його ключових переваг - це абсолютно натуральні інгредієнти, які можна використовувати всім. Що ви особисто думаєте про це? Чи вважаєте ви компонент на основі конопель безпечним і перспективним для використання в спортивній косметиці?

Відповідь: Перед тим як використовувати спортивну косметику MUSCLE MX, зацікавилася цією темою і читала медичні статті та літературу про CBD, наприклад на SportsMedOpen. ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7338332) Досліджень застосування каннадібіола в спорті поки проведено не дуже багато, але вони є і проводяться вже в більшому обсязі. А також є докази протизапальної та знеболювального дії CBD. Знаю, що в Європі спортивна косметика з СBD зараз дуже популярна. Вона не викликає психотропних реакцій, а реально допомагає полегшити біль спортсменам. Чому б не спробувати? Засоби MUSCLE MX - натуральніше не придумаєш, ніякої хімії в інгредієнтах я не побачила. Саме тому, у них дуже м'який ефект, який відчути відразу не вийде. Потрібно застосовувати засоби регулярно, щодня або, як мінімум, в дні важких тренувань. Думаю, що продукт перспективний для нашого ринку.

Питання: Для спортсменів: і професіоналів, і аматорів очевидний факт, що тренування - це випробування болем. І це не завжди погано. Як ви вважаєте, чи потрібно взагалі спортсменам використовувати спеціальні косметичні або допоміжні лікувальні засоби для кращого відновлення і допомоги тілу при навантаженнях, болях? Тим більш, що сьогодні цей напрямок дуже розвинен в світі і подібних інноваційних засобів дуже багато.

Відповідь: Я вважаю, що відновлення - це 80% успіху і завжди наполягаю, щоб мої спортсмени висипалися, регулярно ходили на масаж і розслаблялися. Будь-які дозволені засоби відновлення потрібно застосовувати, якщо хочеш досягти крутих результатів.

Питання: На Вашу думку, кому б продукти нашого бренду MUSCLE MX - розігріваючі, відновлюючі і знеболюючі - могли б бути найбільш корисні? Кому б Ви порекомендували їх використовувати і в яких випадках?

Відповідь: Думаю, всім потрібно мати в аптечці такі засоби. Це може допомогти навіть звичайним людям, коли втомилася спина після довгого робочого дня. Тим, хто пов'язаний з фізичними навантаженнями. І обов’язково спортсменам, для регулярного відновлення втомлених м'язів.

Питання: Анна, Ви готуєтеся до чемпіонату світу з велоспорту в цьому році. Що ви чекаєте від цих змагань? І візьмете Ви з собою на чемпіонат бальзами MUSCLE MX?

Відповідь: Це взагалі-то, був мій секрет :) Так, я буду брати участь в ЧС з крос-кантрі марафону в Туреччині 25 жовтня. Я приблизно знаю свій рівень. Реально оцінюю шанси, що вони далекі навіть від 30-ки на змаганнях такого рівня. Але моя Велика Мета - це прикинути свій рівень, щоб спланувати підготовку на наступний сезон. Сподіваюся, доїхати до фінішу .  І обов'язково візьму з собою MUSCLE MX.

Питання: Останнє запитання, дуже глобальне та,  напевно, риторичне. У нашій компанії GRANDTOURISM є своя Велика Мета і Місія - це допомога в розвитку спорту в Україні: триатлону, велоспорту, плавання та ін. За допомогою представлення в нашій країні кращих світових брендів одягу, екіпіровки, аксесуарів і косметики для спортсменів, таких як, наприклад, американський MUSCLE MX. Наскільки Ви, як спортсмен, тренер і активіст спільноти вважаєте це сьогодні важливим і своєчасним для України і українського спорту?

Відповідь: Вся діяльність, спрямована на поліпшення підготовки наших спортсменів, вже вітається. Звісно так :)

Ми дуже вдячні Вам, Ганна, за те, що взяли участь в тестуванні продукції MUSCLE MX. Ми бажаємо Вам перемог та успіхів у спорті і в житті! І нехай ніколи біль не затьмарює радість гідного фінішу!